uniflexplus+

Het verhaal achter Uniflexplus+

The Original

Het Vent-Axia Uniflexplus+ kunststof luchtverdeelsysteem is in 2008 volledig onder eigen regie ontwikkeld. Het systeem is sinds de introductie al vaak gekopieerd, maar blijft excelleren op het gebied van gebruiksgemak en snelheid van installeren. Daardoor voert het de markt nog steeds aan en kunnen we met recht spreken van ‘The Original’.

De ontwikkeling van het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem is begonnen toen (de voorganger van) Vent-Axia nog een relatief klein ventilatiebedrijf was, met de focus op handelsartikelen. Eigen producten waren er nog nauwelijks. De ervaring met het ontwikkelen en fabriceren van eigen producten was minimaal. Toch werd er in 2008 besloten om zelf een flexibel kunststof luchtverdeelsysteem te ontwikkelen, gericht op de complete Europese markt. Simpelweg omdat er behoefte was aan een goed en snel systeem om ventilatiekanalen aan te leggen. Ventilatie van woonhuizen werd pas rond die tijd in veel Europese landen verplicht.

Tijdwinst

Het plaatsen van starre metalen of kunststof instortkanalen, wat in Nederland de standaard was, is arbeidsintensief. Dat opgeteld bij een steeds grotere schaarste aan bouwpersoneel, maakte duidelijk er ruimte was voor innovatie. In België werd de ventilatie van woonhuizen in 2007 verplicht en er was ook daar behoefte aan een ander type luchtverdeelsysteem.

Tijd dus voor een Universeel Flexibel kunststof luchtverdeelsysteem, wat veel pluspunten heeft ten opzichte van bestaande systemen. Uniflexplus+ is geboren.

Ontwikkeling

Bij de ontwikkeling van het Uniflexplus+ systeem werd een ronde slang als uitgangspunt genomen.
De focus bij de ontwikkeling lag op luchtdichtheid en snelheid van installeren. Het was een absolute “must have” om de slang luchtdicht en snel te kunnen verbinden met de ventielcollector en de verdeler. Voor de productie van de ventielcollector werd gekozen voor een spuitgietmatrijs, voor de verdeler in eerste instantie voor een rotatiegiet matrijs. Dit had vooral met het beperkte budget te maken.

Vanaf het ontstaan is het Uniflexplus+ systeem steeds verder doorontwikkeld. Zo zijn er nieuwe matrijzen gekomen met andere ronde aansluitingen. Daarnaast zijn de verdelers nog een aantal keren aangepast en deze worden tegenwoordig ook met spuitgieten geproduceerd. Tevens hebben we een flexibel kunststof luchtverdeelsysteem met vlakke slang ontworpen.
Het systeem is de laatste jaren dus echt volwassen geworden. Zo bevatten de slang, ventielcollectoren en verdelers antistatische en antibacteriële additieven. En de ontwikkeling staat niet stil.  De focus bij de ontwikkeling lag op luchtdichtheid en snelheid van installeren. Het was een absolute “must have” om de slang luchtdicht en snel te kunnen verbinden met de ventielcollector en de verdeler.

Trademark

Uniflexplus+ is inmiddels in meerdere Europese landen verkrijgbaar en daarom is het sinds kort ook een geregistreerd merk in Europese Unie. Door tijdige registratie geldt het trademark ook nog voor het Verenigd Koninkrijk. Het succes van het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem blijft niet onopgemerkt. De interessante uitdaging is dan ook dat er me-too producten op de markt komen. Wat blijkt is dat die producten vaak minder luchtdicht zijn, of het ontbreekt ze simpelweg aan gebruiksgemak. Uniflexplus+ ‘The Original’ blijft zich onderscheiden in kwaliteit en snelheid van installatie en wordt in Europa gemaakt. En dat blijft zo!

Uniflexplus+, in meer dan

0
landen, al meer dan
0
dagen

The Original!