Het flexibele kunststof luchtverdeelsysteem

Uniflexplus+, Het Klikt!

Het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem is ontworpen om het aanleggen van ventilatie zo snel en eenvoudig mogelijk te maken.  De flexibele luchtslangen zijn eenvoudig op maat te snijden met het speciaal ontworpen afkortmes en kunnen tijdens de installatie nog makkelijk verlegd worden.

Uniflexplus+ excelleert in gebruiksgemak. Met slechts een beperkt aantal componenten die eenvoudig in elkaar klikken kom je tot een luchtdicht luchtverdeelsysteem. Je hebt geen  parkers of lijm nodig. Zo bespaar je kostbare installatietijd.

Kennismaken met Unfilexplus+? Vraag dan nu een Demobox aan.

Een oplossing voor iedere type woningbouw

Of we het nu hebben over nieuwbouw of renovatie, met Uniflexplus+ is er altijd een ventilatieoplossing voor handen. De ronde Uniflexplus+ kanalen zijn er in Ø90mm en Ø69mm.  Beide diameters beschikken over het klik-en-klaar principe. Er zijn weinig componenten nodig voor een snelle luchtdichte verbinding. Ø69mm is geschikt voor nieuwbouw en renovatie met een beperktere opbouwhoogte. Is hoogte geen probleem dan zorgt 90mm voor nog lagere luchtsnelheden en nog minder weerstand.

De platte luchtkanalen en de bijbehorende componenten van Uniflexplus+ Vlak hebben een zeer lage inbouwhoogte. Hierdoor is het systeem ideaal daar waar ronde luchtkanalen vanwege de hoogte niet kunnen worden gebruikt. Het vlakke systeem is de oplossing voor plaatsing in wanden, verlaagde plafonds, onder de dekvloer of in elke andere situatie waar een vlakke inbouwhoogte vereist is.

Geen blik, maar klik!
Geen lijm, da’s pas fijn!

Het Universeel, flexibel luchtverdeelsysteem heeft veel pluspunten. Zo installeer je Uniflexplus+ veel sneller dan de starre blikken/metalen en kunststof instortkanalen en hulpstukken. Andere pluspunten:

  • Verkrijgbaar in Ø90mm,  Ø69mm en Vlak (52x132mm).
  • Luchtdichtheid klasse D volgens de (NEN) EN12237, EN1507 norm en LUKA. 
  • Eenvoudige en snelle installatie dankzij uniek kliksysteem.
  • Beperkt aantal benodigde componenten.
  • Flexibel en dus eenvoudig te verleggen tijdens de installatie.
  • Eenvoudige reiniging en minder geluid dankzij afgeronde vormen.
  • Binnenzijde van het systeem is antistatisch en antibacterieel behandeld.
  • Fysiologisch en toxicologisch onschadelijk PE en PP.
  • Werktemperatuur -5°C tot 60°C

Lo-Carbon

We zetten ons in, om duurzame producten bereikbaar te maken voor iedereen. We bekijken hoe wij u het leven een stuk makkelijker kunnen maken. Life made easy. Maar we kijken ook naar de impact van onze producten op de planeet. Hoe we energieverbruik kunnen reduceren en zo kunnen meehelpen om klimaatverandering tegen te gaan. Onze producten met een Lo-Carbon label staan voor een laag energieverbruik. Het Uniflexplus+ flexibele kunststof luchtverdeelsysteem zorgt door de lage luchtweerstand, dat andere apparaten minder energie verbruiken en draagt zo ook bij aan lagere uitstoot. 

Uniflexplus+ 90 wordt veel gebruikt bij nieuwbouw woningen. Deze diameter is verkrijgbaar in twee luchtdichte uitvoeringen: één luchtslang (1xØ90mm) en twee luchtslangen (2xØ90mm) per ventielcollector. De bijbehorende verdeelboxen zijn natuurlijk toegerust op deze aantallen luchtslangen. Uniflexplus+ 90 zorgt voor  eenvoudige en snelle installatie dankzij het unieke kliksysteem. De slang is eenvoudig op maat te maken door middel van het afkortmes. De diameter van Ø90mm zorgt voor hoge debieten bij lage luchtsnelheden. Zo kan er 50m³/h door de slang bij een luchtsnelheid van 3 meter per seconde. De binnenzijde van het systeem is antistatisch en antibacterieel behandeld. Bij Uniflexplus+ 90 zijn geen lijm en parkers nodig voor een luchtdichte verbinding.

Uniflexplus+ 69 is de jongste telg uit de Uniflexplus+ familie. Deze diameter is geschikt voor nieuwbouw en renovatie met een beperkte opbouwhoogte. Ten opzichte van systemen met kleinere diameters, zoals Ø63 mm, is er sprake van minder luchtsnelheid, geluid en energieverbruik. Deze belangrijke voordelen zijn het gevolg een lagere drukval bij de te behalen luchtdebieten. Debieten die eenvoudig te berekenen zijn in veelvouden van 25m³/h bij een snelheid van 2,5m/s. Er is voldoende marge voor het inregelen en het behalen van het debiet, waardoor het plaatsen van een extra slang en/of ventiel niet nodig is.

Nieuw bij Uniflexplus+ 69 is de meter-aanduiding op de slang. Dit maakt het meten van de slang overbodig. De slang is daarnaast makkelijk af te snijden met het vernieuwde Uniflexplus+ afkortmes. 

De platte luchtkanalen en de bijbehorende componenten van Uniflexplus+ Vlak hebben een zeer lage inbouwhoogte. Hierdoor is het systeem ideaal, daar waar ronde luchtkanalen vanwege de hoogte niet kunnen worden gebruikt. Het vlakke systeem is de oplossing voor plaatsing in wanden, verlaagde plafonds, onder de dekvloer of in elke andere situatie waar een vlakke inbouwhoogte vereist is.

Het vlak ovale kanaal heeft een afmeting van 52x132mm. Hiermee behoudt het de hoge luchtprestaties die de ronde kanalen ook hebben en kan er tot 45m3/h lucht doorheen bij een maximale snelheid van 3m/s. 

Uniflexplus+ Demobox aanvragen

Als professional nog geen kennis gemaakt met het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem maar wel benieuwd hoe je installatietijd kan besparen met dit systeem? Vraag nu gratis en vrijblijvend een Demobox aan en ervaar zelf het gemak en de installatiesnelheid van  het Uniflexplus+ flexibele kunststof luchtverdeelsysteem.

Wij komen de demobox naar je toe brengen (en uiteindelijk ook weer ophalen) en leggen alle voordelen van het systeem uit. Ervaar zelf hoe je tijd kunt besparen met een paar simpele (luchtdichte) klikken. Nooit meer lijmen of parkeren.